SELF.collective laat op het UITfestival zien waar ze voor staan, er zal een wisselend programma zijn met elk uur een nieuwe activiteit. Verzorgd door diverse leden die op een of andere manier verbonden zijn aan SELF.

Tijdens het UITfestival zal Rianne Hogeveen haar nieuwste voorstelling genaamd MIJN l ZIJN presenteren aan het publiek. “Als theatermaker werk ik vanuit een thema of vraagstuk waar ik gefascineerd door ben of frustratie bij voel”, vertelt Rianne. Dit keer waren dat vragen zoals: Waarom kunnen we niet gewoon zijn? En: Waarom waren we er niet toen we er nog niet waren? Samen met haar acteurs nam ze deze en nog andere thema’s onderhanden en daaruit ontstond MIJN | ZIJN. Al nieuwsgierig? Kom kijken op 9 juni!

Alex Wening zal het publiek meenemen in haar live action painting sessie, hierbij krijgt het publiek vragen gesteld omtrent het kunstwerk wat ze daar live maakt. Zo beïnvloed het publiek wat er uiteindelijk op het doek komt te staan.

Celine Wierda zal jullie mee nemen in haar eigen wereld met haar video installatie Essentialia, voor haar video-installatie is ze een experiment aangegaan met haarzelf. Ze is op zoek gegaan naar materialen die haar staat van zijn uitdrukken. “Het werk is best buiten mijn comfort-zone, daarom ben ik op zoek gegaan naar enige houvast binnen dit experiment. Ik werk vanuit een materiaal en zoek daarbij een moment uit mijn dagelijks leven waarbij het materiaal mijn staat van zijn uitdrukt. Ik ben nogal een onervaren filmer, maar hey, je moet toch ergens beginnen? Het feit dat het lichaam een groot aandeel heeft in deze installatie is wel typisch iets wat vaak terugkomt in de dingen die ik maak. Ik zou mijn werk omschrijven als iets mysterieus, en vooral ook iets waar je zelf als kijker ook je eigen invulling aan mag en kan geven. Ik hou niet zo van het invullen voor een ander, ik hou graag wat over voor de kijker, om zo zijn of haar verbeelding te prikkelen.”

Vaak hebben wij tijdens onze evenementen een portrettekenaar, we vonden het wel grappig om dit concept een keer om te draaien. Het publiek tekent hierbij portretten van de aanwezigen.

Over SELF.collective

SELF.collective biedt een platform aan jonge kunstenaars en makers uit Nederland; maar vooral uit het Noorden. De broedplaats is opgezet door Celine Wierda; samen met Alex Wening vormt ze een collectief die kunst en theater maakt rondom het thema ‘lichamen.’ Dit is een thema wat elk evenement/ expositie een leidraad bied naast andere thema’s die zich aandienen binnen het geëxposeerde werk.

SELF. organiseert momenteel elke drie maanden een expositie, waarbij er afgewisseld wordt tussen jong en oud, professioneel en amateur. Deze wisselende expositie zal in 2019 ook nog onderdeel zijn van het programma. SELF. sluit haar deuren op 27 augustus, hierna volgt een zomerstop. Na deze zomerstop zal er in het najaar een thema expositie plaatsvinden, het thema is ‘zwart-wit’, dit thema wordt ook doorgevoerd in de kleuren die gebruikt worden in de kunstwerken en de performances. Daarnaast zijn wij bezig met het ontwikkelen van diverse concepten die nog verder geconcretiseerd moeten worden, ideeën zoals diverse thema-exposities en het begeleiden van studenten van diverse disciplines, werkend naar een eindpresentatie. In juni 2018 openden we onze derde expositie met het multi-disciplinaire festival De Broeikas, dit festival organiseren we o.a met onze partner Podium Asteriks.