Vier gepassioneerde muzikanten die een liefde hebben voor de grimmige muziekscene. Met invloeden van: Queens of the Stone Age, De Staat en Tom Waits, produceren zij een alternatieve kijk op garage en desert rock; Samen zijn zij Psychotic Lumberjacks.

3voor12/Friesland schreef: “De naam van deze Leeuwarder band zegt eigenlijk al genoeg. Met een beukende drummer en bandleden die niet vies zijn van een experiment, smeden ze gezamenlijk van een ogenschijnlijk chaotisch geheel toch een experimentele, duistere sound gecombineerd met een energiek optreden

De band is gestationeerd in Leeuwarden. De naam Psychotic Lumberjacks komt deels voort uit de bijnaam van drummer Chris: ‘de Houthakker’. Men noemt hem zo vanwege zijn harde en uitbundige stijl van drummen. Het psychotische deel wordt waargemaakt door de bands gebruik van aparte sounds en energieke performance op het podium. 

Psychotic Lumberjacks is opgericht door drummer Chris Wassenaar en gitarist/vocalist Emiel Brinkgreve. Hier waren een bassist en toetsenist voor nodig, dus vroegen ze Ate Kamsma en Melvin Bemelmans. Het genre werd als snel omgevormd naar een experimentele, duistere muziekstijl.

Deze programmering is mede mogelijk gemaakt door Never Ending Orchestra (NEO).

Over NEO
Wij zijn het gezicht van de Friese muzykmienskip. De springplank van muzikaal talent, de drijvende kracht achter bijzondere podia en verrassende muziekproducties. Samen met haar partners Keunstwurk, CityProms, Frysland Pop, Popfabryk, SAKO en OMF creëert NEO een blijvende, muzikale impuls op het gebied van talentontwikkeling, sociale cohesie en muziek in de zorg.

Duizenden enthousiaste en bevlogen muzikanten zijn in onze provincie betrokken bij meer dan 260 HaFaBra-orkesten, meer dan 500 koren en meer dan 600 popbands. Het Friese muzikale landschap wordt gekenmerkt door verscheidenheid en culturele diversiteit. Juist de kracht van deze diversiteit in onze kleurrijke samenleving wil NEO zichtbaar maken. NEO creëert podia, kansen en ontmoetingen voor muzikanten, verbindt amateurs met professionals met als doelstelling: een Never Ending Orchestra door heel Fryslân.