In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Bekijk de schatten die kapitein Severein verzamelde op zijn reizen rond de wereld. Voel je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. En kijk hoe de preparateur een ransuil of torenvalk opzet in het Open Atelier. Voor de allerkleinsten is er de Draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont.

Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland!

Het Natuurmuseum Fryslân is door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof museum van Friesland’.

www.hetnatuurmuseum.nl

Vanaf 22 september 2018: De OnderWaterSafari
Ga mee op safari en ontdek de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland!

Al eens een duikende aalscholver van dichtbij gezien? Spelende otters, een snoek die op de loer ligt of een meerval van anderhalve meter lang? En wat te denken van zwemmende zeehonden, een jagende Jan van Gent of een familie kwal?

Vanaf september 2018 kun je in het Natuurmuseum Fryslân op een bijzondere safari gaan. De OnderWaterSafari is een educatieve ‘ride’ waarbij je onder de waterspiegel duikt en toch droge voeten houdt! Bezoekers maken een reis van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van Werelderfgoed de Waddenzee. Onderweg speuren ze naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de bever, de otter, de meerval, de zeehond en de bruinvis.

Vanaf 12 oktober 2018: Potatoes go Wild
Kûnstsinnige eerappels

Van 12 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019 staat er een bijzondere expositie in het Natuurmuseum: Kûnstsinnige eerappels, onderdeel van LF2018 hoofdprogramma Potatoes go Wild.

Er zijn veel kunstenaars die aardappelen verwerken in hun kunstwerken. De afsluiting van Potatoes go Wild 2018 is daarom een expositie met onverwachte en meegroeiende kunst in het atrium van het Natuurmuseum. Kunstenaars maken er ter plekke kunstwerken van aardappels. Tijdens de eerste weken kunnen bezoekers waar mogelijk hun steentje bijdragen. Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Deirdre O’Mahony (Ierland) van wie een speciaal voor het project gemaakte film te zien is en Dragan Despotovic (Servië), die op locatie het schilderij De Aardappeleters van Vincent van Gogh driedimensionaal namaakt van verse aardappelen.