Ook op de zondag van het UITfestival vindt in taalpaviljoen MeM de overdracht plaats van de ene naar de andere taal. De week van het Esperanto wordt afgesloten met twee activiteiten. Van 12.30-13.30 uur: Hoe kun je reizen met Esperanto? Tips en verhalen van mensen die met deze universele taal wereldwijd contacten en slaapplekken hebben gevonden. En van 13.30-14.30 uur: Esperanto-meezingsessie met Nanne & Ankie van Kajto. Alleen luisteren mag ook!

Van 14.30-15.30 uur wordt het Esperanto-stokje overgedragen aan het Russisch. Anatoly Tsjaipovski zingt in het Russisch, zichzelf begeleidend met gitaar, over de liefde (‘Lyubov’).

Van 16.00-17.00 uur vindt er een heuse  Russisch-orthodoxe kerkdienst (Vechernyaya / Verechnia) plaats in MeM, geleid door priester vader Jewsewy! Aansluitend is er koffie met Russische lekkernijen en opnieuw gitaarmuziek van Anatoly Tsjaipovski

Doorlopend van 14.30 tot 17.30 uur buiten bij het paviljoen: houten Matreshka’s schilderen voor kinderen.

MeM Livingroom of languages is het tijdelijke taalpaviljoen van de Afûk in de Prinsentuin i.h.k.v. LF2018-project Lân fan taal. Tot en met oktober staat in MeM elke week een andere taal centraal. Lân fan taal is een vrijstaat voor alle talen. Het (samenwerkings)project draait om het belang en de betekenis van meertaligheid en minderheidstalen.

Foto: Sjoukje Jager