Dit jaar werken we bij FryskLab tijdens het Uitfestival aan de #maakchallenge. Je maakt een kettingreactie in een doos, ook wel bekend als een Rube Goldbergmachine. De dozen zijn eventueel aan elkaar te koppelen tot één grote kettingreactie. 

De opdracht is zeer ruim op te vatten. Dat hebben we met opzet zo gemaakt. Eigenlijk is alleen de doos het verplichte kader. Wat er in de doos gebeurt is volledig vrij. Maak daar gebruik van! Gebruik de doos als podium. Het kan echt niet te gek! Zolang de wereldvrede niet in gevaar komt en er geen gewonden vallen, kán het. We hebben kaartjes gemaakt om wat ideeën te geven, maar ermee werken is zeker niet verplicht.

Ontdek bij ons dus manieren waarop jij mooie, spannende, grappige kettingreacties kan maken. No-tech, low-tech of high-tech, alles mag!

Meer info: https://makereducation.nl/challenge/ 

FryskLab is de mobiele maakplaats van Bibliotheekservice Fryslân en het Fries Bibliotheken Netwerk. In onze bus maak je kennis met het nieuwe digitale maken en ga je vooral zelf aan de slag. Je werkt onder meer met 3D-printers, de lasersnijder of kunt ontwerpen of programmeren. Creativiteit, plezier en digitale geletterdheid zijn onze trefwoorden.