De Keunstwurk Cultuurbar presenteert met trots een klein voorproefje van de opera Samson en Dalila van Albert Bonnema. Een bijzondere Never Ending Ochestra productie die eind november wordt opgevoerd in Gorredijk. Stap op het pontje in de Prinsentuin, vaar mee met de sterke held Samson (Albert Bonnema) en laat je in vervoering brengen door de verleidelijke Dalila (Carina Vinke). Er zijn 5 voorstellingen van ongeveer 15 minuten: 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00 uur. Tickets kun je krijgen bij de Cultuurbar, vlakbij de halte van het pontje. LET OP! Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen: maximaal 6 personen per voorstelling, anders zinkt het pontje!

Naast de opera is er op verschillende tijden een pop-up preview van de 4×8 Festivaldans die tijdens de aankomende Friese Dansdagen (4 t/m 8 oktober) in première gaat. De choreografie, bedacht door zes Friese dansdocenten, bestaat uit verschillende dansstijlen (van salsa via hiphop en vogue tot Ierse dans) en is zo gemaakt dat iedereen mee kan doen. Dans je mee? Gewoon kijken mag ook hoor 🙂

Voor de kinderen hebben we een krat vol met krijtjes om van de trap naar het Pier Pander Museum de kleurrijkste trap van Leeuwarden te maken.

Wil je meer weten over Keunstwurk? Kom dan even langs bij de Cultuurbar voor een bekertje ijskoude limonade. Dan vertellen we je graag over de verschillende projecten waar we bij betrokken zijn en kunnen we je eventueel van advies voorzien als je rondloopt met een geweldig idee voor kunst en cultuur in Fryslân.

Win kaarten voor DE OARE met Koffertje – Koffertje van De Reis
De Reis is het community-art programma van Keunstwurk. Bij De Reis gaan initiatiefnemers, makers en ‘een’ Mienskip samen aan de slag om een maatschappelijke verandering in beweging te krijgen door het inzetten van kunst en cultuur. Buiten de Boot is één van de projecten van De Reis en presenteert: DE OARE een community-ervaringstheater over het zien van de ‘ander’ (de oare). Twaalf heel verschillende inwoners van Leeuwarden laten zich zien en horen. Op een bijzondere locatie delen zij hun verhaal met de ‘ander’ en jij kunt kaarten winnen tijdens het UITfestival bij de ranja bar van Keunstwurk. We spelen het spel koffertje koffertje oftewel balletje balletje maar dan met koffertjes. Raad jij in welk koffertje de kaartjes voor de voorstelling van Buiten de Boot zitten dan ga jij in november naar DE OARE. Je maakt vijf keer kans op twee kaarten!

Kijk voor meer informatie over Keunstwurk en de projecten op: www.keunstwurk.nl, www.friesedansdagen.nl en https://neo.frl/neo-producties

Over Keunstwurk
Keunstwurk is het provinciale platform voor kunst en cultuur in de mienskip. Wij ondersteunen, adviseren en ondernemen op het gebied van cultuureducatie, theater, dans, muziek, beeldende kunst, architectuur en vormgeving. Kunst en cultuur bereikbaar maken is onze drijfveer. Want kunst verblijdt, confronteert, verwondert en kleurt iedereen!