Met Us Buorman Yn Tallinn (onze buurman in Tallinn) heeft Homsk een theatrale video-installatie gebouwd in een oude Catalaanse ambulance waarin theatermakers Eelco Venema en Lourens van den Akker in de zomer van 2017 naar Tallinn reisden op zoek naar de Europese droom.

Hun ervaringen en het verzamelde filmmateriaal vormen de basis voor de installatie. Ondersteund door visuals van video-artist Frouke ten Velden en muzikant Hilbrandt ondergaat het publiek een Europese droomtrip. In deze intieme setting met beeld en geluid rondom ondergaat het publiek een intense ervaring en reizen ze als het ware met de twee hoofdrolspelers mee naar Tallinn en wordt ook aan hún de vraag gesteld wat het betekent om een Europeaan te zijn.

Over HOMSK
Opgericht door acteur/theatermaker Eelco Venema. HOMSK maakt voorstellingen vanuit eigen repertoire, geschreven dicht op de eigen huid. Verwacht fysiek theater, poëtische en absurdistische teksten met een rauw randje, muziek, dans en illusionisme. HOMSK speelt het liefst theater op locatie voor een klein publiek. De acteurs spelen dicht op het publiek en staan garant voor een intense en intieme theaterbeleving.