In de Prinsentuin bekijk je foto’s van professionele en gevorderde amateurfotografen en daarnaast de eerste resultaten van het foto-participatieproject waarin nieuwkomers met wijkbewoners fotografeerden.

Over FryslânPhoto Festival

Het FryslânPhoto Festival vierde vorig jaar zijn eerste editie, ook in 2018 staat de stad Leeuwarden in oktober geheel in het teken van fotografie. De data in 2018: 4 t/m 28 oktober, van wo. t/m do. van 11.00 – 17.00 uur, tijdens de herfstvakantie (van 20 tm 28 oktober ook op ma. en di.)

Het thema van het FryslânPhoto Festival 2018 is ‘Wie ben ik’. Want bestaat er zoiets als een eigen identiteit? Wordt identiteit bepaald door waar je woont of waar je vandaan komt? Door je geslacht of je opvoeding? En verandert je identiteit wanneer je vlucht? Deze vragen dienen ter inspiratie voor de deelnemende Friese fotografen: professionals, gevorderde amateurs en ‘nieuwkomers’ gekoppeld aan wijkbewoners.

Op het fotofestival exposeert ook een aantal Scandinavische fotografen, wiens beelden een link hebben naar het thema ‘identiteit’. Andere bijzondere exposities kom je tegen op de speciale fotoroute door de prachtige oude binnenstad van Leeuwarden. De route voert langs een galerie, de voormalige gereedschapswinkel Auke Rauwerda en ‘skeve toren’ de Oldehove, waar door kinderen gemaakte zelfportretten getoond worden. Ook bijzonder zijn de foto’s van wijkbewoners en nieuwkomers, te zien in het Infocentrum van Leeuwarden-Fryslân 2018.