Theatergezelschap Tryater speelt in en met het Fries en andere talen. Voor volwassenen, jeugd en jongeren. Onze deur staat altijd open voor een ontmoeting, een gesprek of voor reflectie op wat we maken.

In de herfst spelen we een meertalige reisvoorstelling op locatie. Ga met ons mee! Reis door de provincie en onderzoek met ons de mythe van het platteland. We komen op plekken waar je nog nooit bent geweest. We zijn te gast bij bedrijven die geworteld zijn in Friesland, maar die connecties hebben over de hele wereld. Hóe werken wij in Friesland eigenlijk?

We komen ook bij mensen thuis, voeren gesprekken die we nooit eerder hebben gevoerd en zien hoe Friesland eigenlijk woont.

Dorp Europa

De mythe van de plattelandsbewoner ontrafeld.

Nuchter, hardwerkend, geil, boerenslim of juist naïef. Etiketten die plattelandsbewoners uit zowel Duitsland, Oekraïne als Fryslân in de vorige eeuwen kregen opgeplakt. How come? Bestaat dé Europese dorpsbewoner anno 2018? In Dorp Europa van Tryater wordt de mythe ontrafeld.

Europeanen. Bewoners van Parijs, Berlijn en Rome. Vrouwen in de laatste mode, mannen in tweedelig pak of hipsterbaard, opgaand in het drukke verkeer. Maar trap één keer op het gaspedaal en je bent in Europa de stad al weer uit. En daar kom je dus ook Europeanen tegen. Op het platteland. Wie zijn dat eigenlijk? Hoe werken zij. Hoe wonen zij? Hoe kijken zij naar de globaliserende wereld? En welk beeld heeft die wereld van hen?

Welkom in Dorp Europa. Tryater reist in het najaar met deze kleurrijke voorstelling door Fryslân; elke dag met afwisselende verhalen, op locaties en in huiskamers. Nieuw geschreven werk wordt gecombineerd met teksten uit de wereldliteratuur, waarbij spelers, muzikanten en dansers de ziel van de Europeaan trachten te vangen.

Deze meertalige voorstelling maakt deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden- Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 en is ook geschikt voor niet-Friestaligen.

Bestel kaarten vanaf 1 september op:

www.tryater.frl

www.tryater.nl