Waar begin jij aan?
Ervaren, gevorderd of senior? Bij dbieb zijn we juist fan van beginners. Mensen die nieuwsgierig zijn, een eerste stap zetten en uit hun comfort zone komen.

Die niet denken ‘kan ik dat wel?’, ‘past dat wel bij mij?’ of ‘heb ik daar wel tijd voor?’, maar die gewoon beginnen. Alleen als je begint, kom je verder. Doe je nieuwe kennis en ervaringen op. Want wie blijft beginnen, blijft ontdekken.

Begin op UIT
Op het UITfestival presenteren wij onze cursussen, workshops, lezingen en activiteiten. Voor jong en oud. Begin bijvoorbeeld eens aan een nieuwe taal, of breid je muziekkennis uit. Begin eens opnieuw met een creatieve hobby. Altijd al eens een cursus ambachtelijk edelsmeden of boekbinden willen doen? Kijk eens naar onze creatieve workshops. Kennismaken met Plato of luisteren naar Mozart? Misschien zijn de lezingen over kunst, muziek en filosofie jou op het lijf geschreven.

Ook voor kinderen is er van alles te doen in dbieb. In de Werkplaats kun je je hart ophalen met tech, games en media. Volg op Uit! een van de kinderworkshops met LEGO® activiteiten, WeDo en Mindstorms. Ouders zijn ook welkom. Lees hier meer over in dbiebkrant die op Uit! uitgedeeld wordt. 

Nu al nieuwsgierig? Kijk (en boek) alvast op www.dbieb.nl

Leen een Fries: begin een goed gesprek
Thuiskomen met een goed verhaal? Leen een Fries. Kom in contact met Friezen die jou een onbekende plek tonen, je iets nieuws leren of iets bijzonders vertellen. Persoonlijk, kleinschalig en laagdrempelig. Je kunt Friezen voor van alles lenen. Van een rondleiding door een historisch gebouw of een prachtige natuurwandeling tot een sportactiviteit of een heerlijk kopje koffie met een leuk gesprek. 

Meer weten? www.leeneenfries.nl

dbieb is een moderne bibliotheek met zes vestigingen in de gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel. dbieb is de meest openbare plek van stad en dorp waar je zonder drempel naar binnen kunt lopen. Om inspiratie op te doen, om te lezen, te ontdekken, te leren of om mensen te ontmoeten. Wij zijn er voor iedereen, van 0 tot 100, die zich wil blijven ontwikkelen.