2018, een feestjaar voor Leeuwarden. De jonge danstalenten van de Jeugd Dans Opleiding Fryslân vieren het feestje van Culturele Hoofdstad natuurlijk mee! Op geheel eigen wijze heeft het team van de JDOF de thematiek van LF2018 omgezet naar een prachtige, gevarieerde voorstelling die in juni werd opgevoerd in Stadsschouwburg De Harmonie. De thema’s Durf te dromen, durf te doen, durf anders te zijn vormen het verhaal van LF2018. De choreografen en dansers zijn hiermee aan de slag gegaan en werden uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken: Buiten de lijntjes!

Een grote variëteit aan dansstijlen kwam in de voorstelling aan bod. Een selectie van choreografieën uit deze voorstelling zijn te zien op het UITfestival: van dromerige moderne dans tot energieke jazz. Een aaneenschakeling van bijzondere, krachtige, mooie momenten, die worden uitgevoerd door talentvolle jongeren vol passie voor dans!

De Jeugd Dans Opleiding Fryslân is een ambitieuze dansopleiding voor getalenteerde dansers tussen de 12 en 17 jaar uit Friesland. De opleiding bestaat uit een voorbereidend jaar en drie lesjaren waarin de dansstijlen klassiek ballet, moderne dans en jazzdans de basis vormen, aangevuld met diverse stijlen als werelddans, dansexpressie en urban. Alle lessen worden gegeven door vakspecialisten met veel ervaring, die het jonge danstalent tot volle bloei weten te brengen.