Tijdens het UITfestival worden in de Prinsentuin diverse installaties van “BeingThereBeingHere” geplaatst. Omdat de Prinsentuin bestaat uit grasveldjes, struikgewas, een vijver en hoge bomen – en omdat de bezoekers van het UITfestival over de kronkelige paden en de ‘heuvels’ van de Prinsentuin wandelen – zijn de mogelijkheden aanwezig om met de installaties (groepen inflatables) en de ruimtelijkheid te spelen.

Tijdens een wandeling over de paden kunnen de de installaties duidelijk zichtbaar zijn en bij een bocht verdwijnen ze plotseling achter het struikgewas of komen juist meer tevoorschijn. De installaties gaan ook onderling visuele relaties aan. Je ziet b.v. drie installaties voor, naast en achter elkaar, na 10 passen, zie je er nog maar een.

Hoe en waar de inflatables precies worden neergezet is afhankelijk van de weersgesteldheid en dat kan pas worden bepaald, wanneer het weerbericht bekend is. Is het windstil? Waait het? Hoe hard waait het? Uit welke richting komt de wind? Hoe dan ook, de wind heeft invloed op in het resultaat en wordt ontvangen als een vriendje. Het is een samenspel.
Samen bepalen we samen of de inflatables zullen staan, worden opgehangen of neergelegd. Of kunnen we ze laten leunen tegen de bomen, blijven ze liggen op grasveldjes, tussen/ achter de struiken? Wiegelen ze zacht of beweegt alles horizontaal/verticaal? Of is de wind te wild en en wil hij mijn project verscheuren???

Witte bollen, hoge puntvormen en groepen met een diversiteit aan vorm en kleur: er wordt gestreefd naar verscheidenheid.
We hopen je te verrassen!

TRY-out: Jikke Smidt heeft fluisteringen toegevoegd.